Beszámoló az Intale Egyesület és a Fidelitas Innovációs Kabinet szervezésében megrendezésre kerülő Összefogás a sikeres innovációért 2014 konferenciáról.

Illusztris előadók, neves magyar cégek, valamint innovativ start-up vállalkozók képviseltették magukat a 2014. december 4-ei rendezvényünkön.

Konferenciánkat megnyitotta Görgényi Máté Innovatív Találmányok Egyesület elnöke, elmondta köszöntőjét dr. Urbán Viktor a Fidelitas Innovációs Kabinet elnöke. Ugyancsak köszöntötte a vendégeket Mester Sándor a Computerworld képviseletében, aki az esemény házigazdája volt.

Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár ismertette a 2020-ig tervezett támogatási rendszert. A meglévő tapasztalatokon alapuló átfogó elemzését követte, az új időszak optimális forrásfelhasználási keretrendszer és kiosztás szabályainak bemutatása, mely több teret enged a hazai vállalkozások bevonásának a támogatási rendszerbe.

A következő előadó Pintér Mihály NIH főosztályvezető volt, aki a Nemzeti Innovációs Hivatal megváltozott szerepét és kibővülő feladatait mutatta be. A hazai kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek egy platformon való kezelésére és az uiós források felhasználására, koordinálására létrejön a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mely a kormány kutatásfejlesztéssel és innovációval kapcsolatos feladatait hivatott ellátni. Itt összpontosulnak többek között a KFI központi pályázati források, nemzetközi tudományos programok, és az uniós pályázati források koordinálásának feladatai is.

Pintér Mihály prezentációja

Bozsoki Dánieltől megismerhettük az S3 Nemzeti Intelligens Szakosodás Stratégiát, melynek végső változatát megyénként az aktiv szereplők bevonásával komoly műhelymunka előzte meg. A Stratégia célja, hogy beazonositsa a legnagyobb potenciállal rendelkező helyi szereplőket, akik elősegithetik a tudásalapú gazdasági fejlődést. A következő 2014-2020-as tervezési ciklusban kutatásra, fejlesztésre és innovációra felhasználható 700 milliárd forintnyi EU-s forrás felhasználásához elengedhetetlen feltétel a Stratégia megléte és működése.

S3-ról bővebben

A kávészünet után hazai cégek nemzetközi sikertörténetével és jövőbeni ambícióival ismerkedhetett meg a hallgatóság.

Graphisoft tulajdonosai, munkatársai és partnerei büszkén szemlélhetik a cég fejlődését, méginkább a számos epület csillogását szerte a világon. Ezen építészeti műremekek a cég szoftverével tervezve valósulhattak meg, így hirdetik a magyar vállalkozás sikereit. A magas minőségnek és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Graphisoft immáron 30 éve töretlenül diktálja az épületinformatikai modellezés trendjeit a világpiacon. Így teret adva a tervezőknek, hogy igazán kibontakoztathassák álmaikat.

Graphisoft prezentációja

Az Eastron Kft., aki a rendezvény egyik fő támogatója volt, IT megoldások testreszabott kivitelezésére specializálódott vállalat. Az Eastron Kft. Nagy Máté ipari megoldások üzletág igazgató-helyettes előadásán keresztül mutatkozott be. Az Eastron már 16 éve stabil beszállitója a Paksi Atomerőmű Zrt.nek is és a nemrégiben átadott földrengésjelző monitoring és védelmi rendszer egy újabb szintje az együttműködésüknek.

Hazai sikertörténet a MASAT 1. mini-műhold útja a világűrben. A világ számos hasonló rendszere közül is kiemelkedik az eredményeivel a magyar fejlesztés. Horváth Gyula projektmenedzser és a BME adjunktusa számolt be a MASAT 1 program sikereiről, mely azon kivül, hogy csodás felvételeket készitett a bolygónkról, ezzel új távlatokat nyitva a fotózásban, pontosságával, megbízhatóságával kivívta az elismerést. Ezen túlmenően rendkívül hasznos adatokat szolgáltat a mezőgazdaságba is. A miniatűr szenzortechnológiában és a minél kisebb és precizebb űrszondafejlesztésben nagy a verseny. A MASAT 2.0 fejlesztése már elkezdődött, mely a tervek szerint olyan integrált házat és platformot kinál a miniatűr űrszondák fejlesztésében, amire még sokan felkapják majd a fejüket.

Masat-1 honlapja

Jaystack méltán foglalta el a helyét a hazai sikersztorik szekciójában. Csiszár Dénes mutatta be nekünk csapata és cégük termékét. A már több, mint 400 000 letöltővel rendelkező applikáció a háttérben futó keretrendszerének köszönhetően, programozók százezreinek könnyiti meg és röviditi le a progromkódok irását. A cég sikereit mutatja, hogy a Microsoft is aktivan érdeklődik a magyar csapattal való együttműködési lehetőségek iránt.

Jaystack prezentáció

A Liber8technology képviseletében Oroján Sándor, a cég egyik alapítója mutatta be innovációjukat. A bemutató termékük, az E-ink (elektronikus papir) kijelzővel és NFC chip technológiával kommunikáló ’tago arc” karkötő, ami gombok, kábelek és töltés nélkül változtatható motivumokat, képeket tud majd megjeleniteni. Az ötlet úttörő a technológiai dizájn kiegészitők terén. Az innováció megvalósításának során, amatőr művészeknek is teret kívánnak adni grafikáik értékesítésére.

Liber8technology prezentáció

A COREnergy bemutatta újszerű megközelítését a jövőben viselhető ruhákról és egészségjavitó termékeiről. A Pure Black ún. tiszta fekete micron méretű anyag bio és környezeti rezonancia  abszorbciós és emissziós képessége egyedülálló. A japán találmány nanotechnológiával az AUREA ruháiba épitett anyag negativ ionizációt kifejtve lassitja az öregedési folyamatokat és segiti a test regenerációját. Infravörös sugárzás segitségével növeli az oxygénáramlást és a sejtek energiaszintjét, valamint a biorezonancia megváltoztatásával optimalizálja a testfunkciókat és stimulálja az immun-rendszert a megbetegedések ellen. Komoly jövőt jósolok ennek viselhető egészségmegőrző technológiának.

COREnergy prezi

Az előadások után Görgényi Máté elnök úr invitálta a vendégeket büfé ebédre, tered engedve a közvetlen beszélgetésnek.

Kellő ispirációt merithettünk a hazai törekvésekből, sok hasznos információt és ötletet hozhattunk el a rendezvény előadóitól és vendégeitől. Célunk, hogy Egyesületünk további eseményeivel újabb innovációkat mutasson be az innováció iránt fogékony közönségnek.

Szerző: Szőr Mátyás

 

 

 

MEGHÍVÓ

Összefogás a Sikeres Innovációért Konferencia 2014

Konferencia célja

A konferencia célja, hogy az érdeklődő résztvevők rálátást kapjanak a kormányzat ágazati céljaira és a 2014-2020-as EU költségvetési ciklusban elérhető forrásokkal kapcsolatos információkra.

Valljuk, hogy Magyarország akkor kaphat kellő lendületet k+f+i területen, ha felismeri, elismeri és támogatja saját tehetségeit. Ennek előmozdítása érdekében összefogunk a szakma szereplőivel, bemutatjuk a már sikeres magyar innovációkat és összehozzuk az innovációs terület különféle szereplőit.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztráció

Időpont – Helyszín:

2014.12.04. – Benczúr Ház Díszterem

Program:

10:00 – 10:30: Csepreghy Nándor helyettes államtitkár – Köszöntő – Előadás a tervezett támogatási-pályázati rendszerről

 

10:30 – 10:50: Pintér Mihály NIH főosztályvezető – NIH kibővülő szerepe, innovációs törvény bemutatása

 

10:50 – 11:15: S3 Nemzeti Intelligens Szakosodás Stratégia bemutatása

 

11:15 – 11:30: Kávészünet

 

11:30 – 13:00: Hazai sikersztorik szekció

  Graphisoft – magyar cég nemzetközi sikere

  Eastron – IT megoldások kiemelt és kritikus területeken

  MASAT műhold 2.0 fejlesztés – Horváth Gyula egyetemi adjunktus

  SkyViewAir Légifotó – Budapest madártávlatból

  Jaystack – felhőszolgáltatások magyar fejlesztőktől

  LIBER8 – innováció és divat találkozása

COREnrgy – nanotechnológiás sportkiegészítők

13:00 – 14:00: Büféebéd

 

HÍREK

Innovációs konferencia 2014

2014/11/20

MEGHÍVÓ

Összefogás a Sikeres Innovációért Konferencia 2014

Regisztráció Program

Konferencia célja

A konferencia célja, hogy az érdeklődő résztvevők rálátást kapjanak a kormányzat ágazati céljaira és a 2014-2020-as EU költségvetési ciklusban elérhető forrásokkal kapcsolatos információkra.

Valljuk, hogy Magyarország akkor kaphat kellő lendületet k+f+i területen, ha felismeri, elismeri és támogatja saját tehetségeit. Ennek előmozdítása érdekében összefogunk a szakma szereplőivel, bemutatjuk a már sikeres magyar innovációkat és összehozzuk az innovációs terület különféle szereplőit.

Időpont – Helyszín:

2014.12.04. – Benczúr Ház Díszterem

________________________________________________________________

MEGHÍVÓ

Összefogás a Sikeres Innovációért Konferencia

A konferencia célja:

Az innovációban érdekeltek,

és minden érdeklődő megismerje

lehetőségeit az előttünk álló

Európai Uniós költségvetési

ciklusban elérhető költségvetési

forrásokkal, és innovációs

irányvonallal kapcsolatban.

Bemutatjuk a már sikeres

innovációkat, jó példát

mutatva a jövő innovátorainak.

Összehozzuk az innovációs terület

különféle szereplőit a sikeres

innovációk egvalósulásáért!

A konferencián megalapításra

kerül az INTALE innovációs díj,

amelyre a leginnovatívabb magyar

projektek pályázhatnak.

 

_____________________________________

MEGHÍVÓ

Együttműködés és Finanszírozás az Innovációban

Az INTALE nonprofit egyesület első ízben szervezi meg 2013. június 6-án az Együttműködés és Finanszírozás az Innovációban című konferenciáját. Várjuk azoknak az innovatív mikro, kis és középvállalkozásoknak a képviselőit, akik ötleteikhez keresik a finanszírozási lehetőségeket.

A konferencia célja, hogy hozzájáruljon a hazai és európai támogatási rendszerek hatékonyabb kiaknázásához és a kapcsolódó platformok fejlődéséhez.

A konferencia helye és ideje:

Ferencvárosi házasságkötő terem

Budapest IX, Bakáts tér 1.

2013. június 6. 9:00 óra